Mait Kraun • 18. aprill 2017 kell 10:28

Kas Alphabeti aktsia jõuab konkurentidele järele?

Google  Foto: epa

Alphabeti aktsia on lähematele konkurentidele viimasel aastal alla jäänud, aga analüütikud usuvad, et olukord peaks peagi muutuma, vahendab MarketWatch.

Facebooki aktsia on viimase aasta jooksul kallinenud 29 protsenti ja Amazon on tõusnud 44 protsenti. Google’i emafirma aktsia on samal ajal kosunud vaid 10 protsenti. Olukord võib peagi muutuda, sest YouTube’i ja Google Cloudi osakaal Alphabeti käibest hakkab suurenema.

Credit Suisse analüütik Stephen Ju kordas ostusoovitust ja jättis Alphabeti 12 kuu hinnasihi 1100 dollari juurde. See tähendaks, et Alphabeti turuväärtus kasvab 757 miljardi dollarini, mis on suurem kui näiteks Apple’i oma (Apple’i turuväärtus on praegu 745 miljardit). Tõsi, ka õunafirmale oodatakse järgmise aasta jooksul tugevat kasvu.

Alphabeti aktsia tõusis eile 1,6 protsenti, 855,13 dollarini. Viimase kolme kuu jooksul on aktsia kallinenud 3,3 protsenti – umbes sama palju kui S&P 500 indeks. Amazon, Apple ja Facebook on Alphabeti tulemust aga ületanud (vastavalt 11, 18 ja 10,5 protsenti tõusu).

Analüütikute keskmine hinnasiht Alphabetile on 982,26 dollarit (järgmise 12 kuu siht), selgub FactSeti küsitlusest.

Esmaspäeva hommikul klientidele saadetud kirjas teatas Credit Suisse, et on Alphabeti pilveteenuste äri käibeprognoosi tõstnud. Lisaks  arvavad panga analüütikud, et uus YouTube TV-teenus võimaldab Google’il käivet märkimisväärselt tõsta.

Muret teevad aga pilveteenuste ärisse tehtud investeeringud, mis on survestanud kasumi kasvu ja marginaale. Lisaks muretsevad investorid Google'i otsingumootori äri kasvu aeglustumise pärast. Ju ütles, et selle tõttu on mööda vaadatud näiteks pilveteenuste äri kiirest kasvust.

Ettevõte teatab kvartalitulemused 27. aprillil.

Hetkel kuum