Mait Kraun • 19. juuni 2017 kell 20:44

Investeerimisfirma: Teslal on veel tõusupotentsiaali

Tesla Model S  Foto: epa

Wall Street on Tesla aktsiasse armunud ning järjekordne investeerimisfirma prognoosib autotootjale helget tulevikku, kirjutab TheStreet.

Investeerimisfirma Berenberg teatas, et Teslal on „tohutu turupotentsiaal“ ning ettevõttel võib olla peaaegu „monopolistlik võimalus“ turuosa suurendada ja teisi autotootjaid edestada. Ettevõtte prognoosib, et Tesla aktsia tõuseb 30 protsenti.

Taolisi ennustusi tehtakse viimasel ajal küllaltki tihti. Näiteks sõltumatu uuringufirma Consumer Edge Research tõstis hiljuti Tesla hinnasihti 385 dollarini, sest 1. juulil avalikustatakse Tesla Model 3. Elektriautode tootja on öelnud, et aasta lõpuks toimetatakse klientideni iganädalaselt 5000 autot, järgmisel aastal saadetakse klientidele 10 000 autot nädalas.

Miljardärist investor Ron Baron usub, et Tesla aktsia võiks kolme aastaga tõusta aga lausa 1000 dollarini.

Tesla aktsia on tänavu kallinenud 73 protsenti, mis tähendab, et selle turuväärtus on suurem kui näiteks Fordil või General Motorsil.

Täna on Tesla aktsia odavnenud 0,4 protsenti, 369,8 dollarini.

Hetkel kuum