Liina Laks • 9. august 2017 kell 6:01

Börs: Põhja-Korea kriis raputas Aasia börse

Donald Trump  Foto: Scanpix/Reuters

USA president Donald Trump oli terav Põhja-Korea aadressil ja see viis Aasia börsid langusesse.

Donald Trump hoiatas Põhja-Koread otsesõnu sõjalise löögi eest, kui see USAd edasi ähvardab. „Parem oleks, kui Põhja-Korea enam USAd ei ähvardaks. Nad kohtavad sel juhul tuld, raevu ja ausalt öeldes jõudu, mida maailm pole varem näinud,“ ütles Trump reporteritele.

See oli vastulause Põhja-Korea reaktsioonile ÜRO sanktsioonide vastu, milles ta teatas, et USA maksab kallilt oma kuritegude eest. Põhja-Korea teatas, et kaalub raketirünnakut Guamis asuva USA sõjaväebaasi pihta, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

"See on klassikaline Trump"

Senati relvajõudude komitee juht, republikaanist senaator John McCain jäi Trumpi väljaütlemise suhtes kahetisele arvamusele. "Need suured juhid, keda mina näinud olen, ei ähvarda ilma et oleks valmis ka reageerima. Ma pole kindel, kas president Trump on valmis reageerima," ütles McCain. Ta lausus reporteritele, et ei oska öelda, kui tõsiselt presidendi hoiatust võtma peaks. "See on klassikaline Trump, ta liialdab," lisas McCain.

Jaapani Nikkei indeks langes 1,5 protsenti, 19703 punktile, Lõuna-Korea Kospi indeks langes veidi vähem – 1,1 protsenti, Shanghai komposiitindeks 0,15, Hongkongi Hang Sengi indeks 0,6 protsenti.

Austraalia oli 0,4 protsendiga plussis. MSCI Asia Pacific indeks püsis muutumatult.

Hetkel kuum