Pille Ivask • 12. veebruar 2018 kell 16:39

Goldman: naftaralli pole veenev

Foto: EPA

Goldman Sachs teatas investoritele, et kuigi nafta hind on tõusnud alates möödunud aasta keskpaigast umbes 50% võrra, ei anna see endiselt alust arvata, et hind võikski nõnda kõrgele jääda.

Nafta hinna tõusu peamiste põhjustena on ikka ja jälle välja toodud suurenenud globaalset nõudlust, USA naftatootjate pigem tagasihoidlikku puurkaevude sisse lülitamise strateegiat kui ka probleeme nafta tootmise ja tarnimisega, vahendab CNBC.

“Peaasjalikult on investorid kahtlevad ses osas, mis saab USA naftatoodangust,” märkisid Goldman Sachsi eksperdid. Seesugune ebakindlus paneb investoreid Goldmani hinnangul rohkem vaatama näiteks metallide ning kaevandusvaldkonna suunas, kuna Hiina nõudlus on seal selgelt tõusmas.

OPEC teatas täna, et globaalne naftanõudlus peaks kasvama sel aastal oodatust veelgi kiiremas tempos. Samas on kasvamas ka organisatsiooni mitte kuuluvate riikide naftatoodang. Viimase all peetakse eeskätt silmas USA naftatoodangut.

Ka Goldmani hinnangul peaks naftanõudlus olema sel aastal prognoositust suurem.

Brenti toornafta hind on täna tõusnud 1% võrra, 63,71 dollarile barrelist. WTI toornafta kerkis samuti 1% võrra ning ületab taas 60 dollari piiri. Barreli hind on praegu 60,28 dollarit.

Hetkel kuum