Üle ootuste tulemused on jätnud turud üsnagi apaatseks.  Foto: EPA
Kaspar Allik • 8. märts 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA ettevõtete tulemused olid neljandas kvartalis ühed viie aasta parimad, kuid aktsiahindadesse on need juba sisse arvestatud ja reageeringud uudistele on olnud rahulikud.

USA jälgituimast indeksist S&P 500st on tulemused teatanud 97 protsenti ettevõttetest. Kui jätta alles jäänud 3 protsenti ettevõtetest välja, on tegemist kiireima kasumite kasvuga alates 2011. aasta kolmandast kvartalist. Üle ootuste positiivseid tulemusi teatas 74 protsenti ettevõtetest ning keskmiselt löödi ootusi 4,4 protsendi võrra. Käibe kasv on olnud neljandas kvartalis keskmiselt 8,2 protsenti, mis on suurim alates 2011. aasta kolmandast kvartalist.

Tulemused on valdavalt üle ootuste positiivsed ning löövad viie aasta keskmist, ootustele on alla jäänud vaid 18 protsenti USA ettevõtetest. Parimad tulemused tulid tervishoiu- ja tehnoloogiasektorist, kehvemad aga kinnisvarast ja telekomist

Turg aga reageerib üle ootuste headele tulemustele tavapärasemast passiivsemalt ning samas ka alla ootuste jäävate tulemuste puhul on reageering nõrgem kui tavaliselt.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt