Mait Kraun • 12. märts • 1 min
Jaga lugu:

Bitcoin taastub müügilainest jõuliselt

Foto: Shutterstock

Pärast eelmisel nädalal toimunud ränka langust on bitcoin eile ja täna taastumas, vahendab MarketWatch.

Bitcoini hind on täna tõusnud 2,6 protsenti, 9858 dollarini. Veel reedel kauples krüptoraha 9000 dollari tasemest madalamal. Pühapäeval saavutatud põhjadega võrreldes on bitcoin tugevneneud lausa 16 protsenti.

Eelmisel nädalal kukkus bitcoin umbes 20 protsenti. Analüütikud süüdistasid müügilaines regulatiivseid muresid. Näiteks kolmapäeval hoiatas USA väärtpaberi- ja börsikomitee bitcoini vahetusbörse, teatads, et tõenäoliselt tegutseb turul ka ebaseaduslikke ärisid.

Ka Hiina Keskpank aitas hinnalangusele kaasa. Keskpanga juht Zhou Xiaochuan ütles reedel, et Peking ei tunnusta bitcoini ja teisi virtuaalseid valuutasid seadusliku maksevahendina, teatas Reuters.

„Krüptovaluutad on jätkuvalt arengu varajases staadiumis,“ ütles eToro analüütik Matthew Newton. „Samal ajal kui turg kasvab, võib oodata ka aktiivsemat järelvalvet. Mõistlikud regulatsioonid peaksid aitama turule kaasa ning kaitsma tarbijaid.“

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt