Lauri Teder • 5. aprill 2018
Jaga lugu:

Hiinlased soovivad Hiltoni aktsiatest vabaneda

Hiltoni hotell Amsterdamis  Foto: Scanpix

USA börsijärelevalvele esitatud dokumentide kohaselt soovib võlgade käes vaevlev Hiina konglomeraat HNA Group oma 26,1% osaluse Hiltoni hotelliketis osaliselt või täielikult müüki panna, kirjutab Reuters.

HNA kerkis Hiltoni suurimaks omanikuks alles pooleteise aasta eest, soetades tollal 6,5 miljardi dollari eest hotellifirma aktsiaid. Tollane tehing oli osa konglomeraadi hoogsast võlgadega rahastatud osturallist, mis on viinud HNA nüüd üsna keerulisse finantsolukorda.

 

 

 

 

Viimastel kuude jooksul on hiinlased püüdnud oma kinnisvaraportfelli tühjendamise abil raskustest pääseda, samuti loobuti 25% osalusest kinnisvarafondis Park Hotels & Resorts ja puhkekinnisvara firmas Hilton Grand Vacations ning müüdi ära hulk Deutsche Banki väärtpabereid. HNAle kuulub nüüd 8,8% Saksa pangandushiiu aktsiatest.

Börsijärelevalve reeglite järgi tohib HNA müüa oma osaluse Hiltoni hotelliketis esimese kahe aasta jooksul vaid juhatuse enamuse nõusolekul.

Hilton Worldwide Holdingsi aktsia võttis uudise vastu mõõduka tõusuga ning liigub kauplemispäeva alguse hinnast ligikaudu 0,40% kõrgemal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum