Lauri Teder • 20. aprill 2018
Jaga lugu:

General Electricu tulemused julgustasid investoreid

Foto: EPA

Ühendriikide hiidkontsern General Electric vaimustas börse prognoositust parema käibekasvu ja tublisti vähenenud kuludega.

GE esimese kvartali käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 7%, kokku teeniti 28,7 miljardit dollarit. Käibetõusule andsid hoogu kontserni lennundus-, transpordi- ning tervishoiu haru, ent punasesse vajusid grupi elektri, nafta, gaasi, taastuvenergia ja valgustite tootmisega tegelevad ettevõtted. GE aktsiakasum oli 16 senti - analüütikute koondprognoos nägi ette aga kõigest 11-sendist aktsiakasumit.

General Electricu kulud vähenesid esimeses kvartalis 1 miljardi dollari võrra. Kulude jõulist kärpimist jätkab GE ka edaspidi: tänavu loodetakse kergendada oma tööstusvarade portfelli tervelt 10 miljardi dollari võrra.

Samal ajal on suur osa General Electricu kapitalist kinni 1,5 miljardi dollari suuruses reservis, mis on ette nähtud grupi finantsharu GE Capitali kinnisvaralaenudega seotud kulude katmiseks. Nimelt on haru jätkuvalt USA justiitsministeeriumi uurimise all seoses 2008. aasta finantskriisi eel väljastatud rämpslaenudega.

General Electricu väärtpaber kallines reedel 3,93%, 14,54 euroni. Tõsi, mullu samal ajal oli raskustes tööstuskontserni aktsia hind lausa rohkem kui kaks korda kõrgem.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum