Jaga lugu:

EfTENi kolmanda kinnisvarafondi kasum langes

Efteni juht Viljar Arakas.  Foto: Andres Haabu

EfTENi kolmas kinnisvarafond teenis aprillis väiksemat kasumit kui märtsis, selgub börsiteatest.

EfTEN Real Estate Fund III ASi müügitulu ulatus langes märtsiga võrreldes 11 000 euro võrra, 681 000 euroni. Ettevõtte sõnul põhjustas languse Saules Miestase kaubanduskeskuse väiksemad üüri- ja haldustasud.

Müügiga seotud kulud ulatusid aprillis 55 000 euroni (märtsis 47 000 eurot). Fondi puhaskasum langes kuises võrdluses 12 protsenti, 318 000 euroni.

Selle aasta esimese nelja kuu jooksul on EfTEN Real Estate Fund III käive olnud 2,68 miljonit eurot. Sama perioodi jooksul on kulumieelne kasum (EBITDA) olnud 2,11 miljonit eurot ja puhaskasum 1,57 miljonit eurot. Mullu samal ajal oli käive 2,35 miljonit, EBITDA 1,86 miljonit ja puhaskasum 1,45 miljonit eurot.

Dividende oleks esimese nelja kuu tulemuste põhjal võimalik maksta 815 000 eurot (25 senti aktsia kohta). Kogu eelmise aasta kasumilt maksis EfTENi fond dividende 68 senti aktsia kohta.

EfTEN Real Estate Fund III konsolideerutid varade maht oli aprilli lõpu seisuga 95,8 miljonit eurot ning omakapital 45,8 miljonit eurot. Fondi 12 kuu tootlus keskmise sissemakstud kapitali kohta oli märtsi lõpu seisuga 20,0 protsenti.

EfTEN Real Estate Fund II NAV oli aprilli lõpuks 14,2 eurot. Aprillis vähenes NAV 3,9 protsenti. See oli seotud dividendimaksega. Kasumit jaotamata oleks NAV tõusnud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum