Indrek Mäe • 13 juuni 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kuidas käituda Tallinna Sadama esimesel börsipäeval?

Saaremaa ja mandri vahet sõidavad Piret ja Tõll, pildil Piret.
Saaremaa ja mandri vahet sõidavad Piret ja Tõll, pildil Piret.  Foto: TS Laevad

Tallinna Sadama aktsiaid märkinud päevakaupleja Ivar Mägi näeb Tallinna Sadama aktsial pikas perspektiivis kõrget kasvupotentsiaali ega soovita spekulantidel kohe esimesel päeval müüma tormata.

„Näen, et Tallinna Sadam istub väga soodsates ja turvalistes makroprotsessides,“ ütles 3100 Tallinna Sadamat omav Mägi täna Äripäeva hommikuprogrammis. „Eesti ja Soome pendelränne, mis sellega ikka juhtuda saab? Sama kehtib ka kauba ja praamide puhul,“ selgitas Mägi.

Investor lisas, et soodsates makroprotsessides seisnebki peamine põhjus, miks aktsia hiljem või varem olulises mahus ülespoole liigub. „Praegune Tallinna Sadama poolt pakutav dividenditootlus pole arvestades selle turvalisust kuigi adekvaatne – kinnisvara arendav ettevõte võiks pakkuda 3-4protsendilist dividenditootlust,“ viitas ta sellele, et praegu saadav tootlus on liiga kõrge. „Õiglase tootluse korral jääks aktsia hind 2,3 ja 2,8 euro vahemikku,“ nentis Mägi.

Kaalub juurdeostmist

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt