Rait Kondor • 6. juuli 2018 kell 16:32

Tugev tööjõutururaport aitab turgudel tõusta

Foto: Scanpix

USA aktsiaturud tõusevad reedel ülespoole tänu tugevale tööjõutururaportile ning hoolimata lahvatanud kaubandussõjast USA ja Hiina vahel.

Põllumajandussektori väliste töökohtade arv tõusis juunis USA Tööjõuturuameti tänase statistika kohaselt 213 000 võrra, olles kõrgem näitaja, kui analüütikute prognoositud 195 000 töötajat. Töötusemäär tõusis viimase 18 aasta kõige madalamalt näitajalt 4,0% tasemele ning keskmine tunnipalk tõusis kuuga 0,2%, vahendab Reuters.

Suhteliselt madal palgakasv hoiab eemal kartusi kõrgemast inflatsioonist, mis omakorda laseb Föderaalreservil jätkata oma aeglases tempos toimuvat intressimäärade tõstmise poliitikat.

„See oli see, mida turud tahtsid näha – töökohti loodi rohkem kui oodati, palgakasv oli mõõdukas ning töökohti loodi just sinna, kus sa tahad neid näha,“ kommenteeris Reutersile tööjõutururaportit TD Ameritrade’i peastrateeg J.J. Kinahan.

Reedese päeva alguses olid turuosalised ärevad nende uudiste peale, et USA seadiski teatud Hiina kaupadele 25% suurused importtollid, millega Hiina vastas mõni tund hiljem omapoolsete tariifidega. Tegemist oli USA poolt juba 15. juunil välja käidud tariifipoliitika rakendumisega.

USA S&P 500 aktsiaindeks on kolm tundi pärast turu avanemist 0,9% plussis, kaubeldes 2762 punkti peal. Nasdaqi tehnoloogiaindeks on 1,25% plussis.

Hetkel kuum