Maailma võlg kerkis 247 triljonini

12. juuli 2018, 11:00
Eurod
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180712/BORS/180719906/AR/0/AR-180719906.jpg

Rahvusvahelise Finantsinstituudi andmeil on maailm esimese kvartali lõpu seisuga võlgu rekordilised 247 triljonit dollarit.

247 triljonist dollarist moodustas finantssektori võlg 61 triljonit dollarit, 186 triljonit kuulus teistele sektoritele.

Võla ning SKT suhe on kerinud aga esimese kvartali seisuga juba 318%ni, mis märgib esimest kvartaalset edenemist viimase kahe aasta jooksul. Nii ettevõtete kui kodumajapidamiste võlakoormus on just eeskätt mitmetel arenevatel turgudel kasvanud rekordtasemele.

Natixise ökonomist Joseph LaVorgna ütles, et investorid peaksid ettevõtete võlakoormat jälgima suure tähelepanu ja murega. „Ettevõtlussektorit mõjutavad Föderaalreservi intressimäärade tõstmised märkimisväärselt ja nad võivad olla väga haavatavad,“ kommenteeris ta ja lisas, et kuivõrd intressimäärad on olnud soodsad, on ettevõtted võtnud laenu ning ostnud aktsiaid tagasi.

S&P Investment Advisory Service’i president Mike Thompson viitas, et tollitüli on muutnud investorid vähemalt näiliselt aina nürimaks ning iga uudis ei näi turge enam ülemäära raputavat. „Väga lühiajaliselt ei saa neid asju vaadata, sest kui sa reageeriksid igale asjale, võiksid sa end investorina õhku lasta,“ kommenteeris ta ja lisas, et praegu käib turgudel pigem katsetamine, et mõista, missugused muudatused tegelikult loevad ja mis üldse toimub.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. July 2018, 11:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing