Unileveri müügitulemusi ei päästnud ka palav ilm

19. juuli 2018, 13:59
Unilever toodab ka jäätiseid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180719/BORS/180719646/AR/0/AR-180719646.jpg

Maailma üks suuremaid toidukontserne Unilever teatas, et tema müüginumbrid vähenesid esimesel poolaastal, sest Brasiilias toimus streik ning Euroopas ning Põhja-Ameerikas hinnad kahanesid.

Muu hulgas Dove’i seepi ning Magnumi jäätisi tootev ettevõte teatas, et aasta esimese kuue kuuga kogunes puhaskasumit 3,04 miljardit eurot, möödunud aastal jäi see 3,11 miljardi juurde. Käive kahanes eelmise aasta 27,7 miljardi euro tasemelt tänavu 26,4 miljardile.

RBC analüütik James Edwardes Jones märkis, et Unileveri müügitulemused valmistasid iseäranis suure pettumuse, kuivõrd põhjapoolkeral on keskmisest soojemad kevad ja suvi, mis peaksid aitama jäätise müüki suurendada.

Unileveri müügimaht kasvas esimesel poolaastal üksnes 2,2% võrra, hinnad kerkisid vaid 0,2% jagu. Unileveri toodete hinnad kahanesid eeskätt Põhja-Ameerikas ja Euroopas, samas tuli ettevõttele löök ka Brasiiliast, kus autojuhid streikisid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2018, 14:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing