Pille Ivask • 19. juuli 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Unilever toodab ka jäätiseid.  Foto: Scanpix

Unileveri müügitulemusi ei päästnud ka palav ilm

Maailma üks suuremaid toidukontserne Unilever teatas, et tema müüginumbrid vähenesid esimesel poolaastal, sest Brasiilias toimus streik ning Euroopas ning Põhja-Ameerikas hinnad kahanesid.

Muu hulgas Dove’i seepi ning Magnumi jäätisi tootev ettevõte teatas, et aasta esimese kuue kuuga kogunes puhaskasumit 3,04 miljardit eurot, möödunud aastal jäi see 3,11 miljardi juurde. Käive kahanes eelmise aasta 27,7 miljardi euro tasemelt tänavu 26,4 miljardile.

RBC analüütik James Edwardes Jones märkis, et Unileveri müügitulemused valmistasid iseäranis suure pettumuse, kuivõrd põhjapoolkeral on keskmisest soojemad kevad ja suvi, mis peaksid aitama jäätise müüki suurendada.

Unileveri müügimaht kasvas esimesel poolaastal üksnes 2,2% võrra, hinnad kerkisid vaid 0,2% jagu. Unileveri toodete hinnad kahanesid eeskätt Põhja-Ameerikas ja Euroopas, samas tuli ettevõttele löök ka Brasiiliast, kus autojuhid streikisid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt