• Jaga lugu:

  Väikeaktsionär rõõmustab Tallinki üle, Tallinna Sadamast hoiab eemale

  Tallinki väikeaktsionär Aivar Nõu ütles, et Tallinki otsus aktsionäridele kuni 80 miljonit eurot välja maksta tuli tema jaoks üllatusena ning lähiaastatel plaanib ta kindlasti aktsionäriks jääda.

  Tallink teatas kavatsusest tõsta dividendi ja vähendada aktsiakapitali nominaalselt vähemalt 7 sendi võrra. Kui aktsionäride koosolek ettepanekud heaks kiidab ja majandustulemused võimaldavad, jagataks aktsionäridele kokku 80,3 miljonit eurot, millest dividendid moodustavad 33,4 miljonit eurot.
  Veidi üle 106 000 Tallinki aktsia omav Aivar Nõu rääkis, et tema jaoks tuli dividendi tõstmise uudis üllatusena. „Arvestasin, et saan dividendi kolm senti aktsia kohta, nii nagu alati,“ ütles ta ja nentis, et täna on aktsia käive päris korralik. „Ostjaid on palju, müüjaid vähe.“
  „Mulle uudis meeldib. Kui firma on ülerahastatud ja likviidne, siis pole mõtet raha kinni hoida,“ rääkis Nõu. „See on väga mõistlik otsus nende poolt.“
  "Tallinna Sadam on halb aktsia"
  Nõu sõnul ei plaani ta Tallinki aktsiaid lähitulevikus juurde osta ning pigem ootab koduturul teisi häid võimalusi.
  „Muidugi muud eriti osta ei ole. Tallinna Sadam on halb aktsia, sest seal on kahtlane omanik – Eesti riik. Kunagi ei tea, kus jälle ära keeratakse,“ nentis ta ja lisas, et enamik Tallinna börsi aktsiatest on ebalikviidsed, millega teenib vaid mõned eurod.
  Lähiaastatel plaanib ta Tallinki aktsionäriks jääda, aga pikemas perspektiivis ta selles nii kindel ei ole. „Kui valmib näiteks Tallinna-Helsingi tunnel või tuleks midagi muud atraktiivset börsile, siis tuleks ehk positsioonid ümber vaadata. Tunda aga on, et Eestis midagi väga tulemas ei ole,“ oli ta pessimistlik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.