Väikeaktsionär rõõmustab Tallinki üle, Tallinna Sadamast hoiab eemale

Tallink teatas täna, et plaanib aktsionäridele maksta dividendide ja aktsiakapitali vähendamise kaudu 80 miljonit eurot.  Foto: Andras Kralla
Mait Kraun • 10. oktoober 2018 kell 11:37

Tallinki väikeaktsionär Aivar Nõu ütles, et Tallinki otsus aktsionäridele kuni 80 miljonit eurot välja maksta tuli tema jaoks üllatusena ning lähiaastatel plaanib ta kindlasti aktsionäriks jääda.

Tallink teatas kavatsusest tõsta dividendi ja vähendada aktsiakapitali nominaalselt vähemalt 7 sendi võrra. Kui aktsionäride koosolek ettepanekud heaks kiidab ja majandustulemused võimaldavad, jagataks aktsionäridele kokku 80,3 miljonit eurot, millest dividendid moodustavad 33,4 miljonit eurot.

Veidi üle 106 000 Tallinki aktsia omav Aivar Nõu rääkis, et tema jaoks tuli dividendi tõstmise uudis üllatusena. „Arvestasin, et saan dividendi kolm senti aktsia kohta, nii nagu alati,“ ütles ta ja nentis, et täna on aktsia käive päris korralik. „Ostjaid on palju, müüjaid vähe.“

„Mulle uudis meeldib. Kui firma on ülerahastatud ja likviidne, siis pole mõtet raha kinni hoida,“ rääkis Nõu. „See on väga mõistlik otsus nende poolt.“

"Tallinna Sadam on halb aktsia"

Nõu sõnul ei plaani ta Tallinki aktsiaid lähitulevikus juurde osta ning pigem ootab koduturul teisi häid võimalusi.

„Muidugi muud eriti osta ei ole. Tallinna Sadam on halb aktsia, sest seal on kahtlane omanik – Eesti riik. Kunagi ei tea, kus jälle ära keeratakse,“ nentis ta ja lisas, et enamik Tallinna börsi aktsiatest on ebalikviidsed, millega teenib vaid mõned eurod.

Lähiaastatel plaanib ta Tallinki aktsionäriks jääda, aga pikemas perspektiivis ta selles nii kindel ei ole. „Kui valmib näiteks Tallinna-Helsingi tunnel või tuleks midagi muud atraktiivset börsile, siis tuleks ehk positsioonid ümber vaadata. Tunda aga on, et Eestis midagi väga tulemas ei ole,“ oli ta pessimistlik.

Hetkel kuum