• Jaga lugu:

  Börsil tugev tõus – USA aktsiaindeksid 2% plussis

  USA aktsiabörsil oli teisipäeval suur hinnatõus.Foto: Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

  USA aktsiaturg teisipäeval tõusis, kui tugevad ettevõtete majandustulemused ning hea makromajanduslik statistika aitasid investorite kartused minema pühkida, nii et aktsiad taastusid hiljutisest müügilainest.

  USA laiapõhjaline aktsiaindeks S&P 500 kerkis teisipäeval 2,15% ning peamiselt tehnoloogiaettevõtete aktsiatest koosnev Nasdaqi indeks kerkis päevaga lausa 2,4%. Mitmed analüütikud viitavad sellele, et tänane järsk tõus on tingitud eelmise nädalal toimunud liiga kiirest aktsiate allatulekust.
  „See on suures osas liigse müügi tagajärjel toimuv põrge,“ kommenteeris Reutersile teisipäevast aktsiahindade tõusu Bairdi investeerimisstrateeg Willie Delwiche. „Tänase päeva liikumise ulatus on eelkõige funktsioon varasematest liikumistest, mis me oleme juba sel kuul näinud.“
  Sektorite lõikes sai kõige suuremat tõusu näha tehnoloogiaettevõtete ning tervishoiufirmade aktsiate puhul, nii tõusis tehnoloogiasektor 2,6% ning tervishoiufirmade aktsiad 2,5%. Need kaks majandussektorit on näidanud ka kõige suuremat tõusu käesoleval aastal sektorite lõikes.
  Teisipäeval teatasid oodatust paremad kvartalitulemused Goldman Sachs ja Morgan Stanley, mida aitasid tekitada klientide aktsiakauplemise aktiivsus ning aktsiaemissioonide korraldamine. Goldman Sachsi aktsia tõusis täna 3% ning Morgan Stanley aktsia 5,8%. Sellega tegi Morgan Stanley tagasi eelmise nädala teises pooles toimunud suure languse.
  Tervishoiusektoris tõusis pärast heade kvartalitulemuste teatavakstegemist ravimi- ja esmatarbekaupade tootja Johnson & Johnsoni aktsia 1,9% ning tervisekindlustuste ning sellega seonduvate toodete pakkuja UnitedHealthi aktsia 4,6%.
  Adobe aktsia oli suurim tõusja S&P 500 indeksi aktsiate seas, tõustes analüütikute päeval esitletud sõnumite järel 9,5%.
  Samal ajal maailma suurim börsil kaubeldavate fondide pakkuja BlackRock teatas investoritele pettumust valmistavast uudisest, et värske raha sissevool nende aktsia-, võlakirja- ning teistesse pikaajalisi investeeringuid sisaldavatesse fondidesse oli madalaim alates 2016. aasta teisest kvartalist. BlackRocki aktsia langes selle peale 4,4% 408 dollarini.
  Teisipäeval peale börsi kauplemispäeva lõppu tuli kaks olulist kvartalitulemust. Kõigepealt avaldas IBM ootustele enam-vähem vastavad kvartalitulemused, mis aga investorites erilist entusiasmi ei tekitanud, nii et IBM-i aktsia langes järelturul 4,2%.
  Positiivse uudisega tuli välja Netflix, mis teatas oodatust paremast kolmanda kvartali tellijate arvu kasvust ning kasumist. Tellijate arvu puhaskasv oli 6,96 miljonit, kui analüütikute konsensuslik ootus oli 5,32 miljonit uut netotellijat ning firma enda prognoos oli 5 miljonit uut tellijat. Uudise peale on Netflixi aktsia järelturul ligi 12% plussis, kaubeldes 388 dollari peal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.