• Jaga lugu:

  Greenspan: nii kitsast tööturgu pole ma USAs veel näinud

  Endine Föderaalreservi juht Alan Greenspan ütles, et kunagi varem pole USA tööturul nii kitsas olukord olnud, vahendab CNBC.

  92aastane Greenspan nentis, et 50 aasta madalaima tasemeni langenud töötuse määr ning ettevõtete tugev nõudlus tööjõu järele surub palgad ja inflatsiooni üles. „Lõpuks võtavad hinnad võimust,“ ütles ta.
  „See on kõige kitsam tööturg mida ma kunagi näinud olen. Samal ajal on produktiivsuse kasv väga aeglane,“ rääkis Greenspan. See peaks lõpuks mõjutama hakkama ka SKP kasvu. „See on populismi alustalaks, mis on nakatanud ka Ühendriike.“
  USA president Donald Trump on viimasel ajal kritiseeriunud Föderaalreservi praegust juhti Jerome Powelli. Muuhulgas süüdistas ta keskpanka turgude languse põhjustamises ning väidab, et intresse tõstetakse liiga kiiresti.
  Greenspan ütles, et tema Föderaalreservi suuna pärast muret ei tunne. Powell peaks Greenspani arvates Trumpi juttu ignoreerima ning tööga jätkama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.