Greenspan: nii kitsast tööturgu pole ma USAs veel näinud

Föderaalreservi endine juht Alan Greenspan usub, et USA tööturu kitsas olukord kiirendab palgakasvu ja inflatsiooni.  Foto: EPA
Mait Kraun • 18. oktoober 2018 kell 14:28

Endine Föderaalreservi juht Alan Greenspan ütles, et kunagi varem pole USA tööturul nii kitsas olukord olnud, vahendab CNBC.

92aastane Greenspan nentis, et 50 aasta madalaima tasemeni langenud töötuse määr ning ettevõtete tugev nõudlus tööjõu järele surub palgad ja inflatsiooni üles. „Lõpuks võtavad hinnad võimust,“ ütles ta.

„See on kõige kitsam tööturg mida ma kunagi näinud olen. Samal ajal on produktiivsuse kasv väga aeglane,“ rääkis Greenspan. See peaks lõpuks mõjutama hakkama ka SKP kasvu. „See on populismi alustalaks, mis on nakatanud ka Ühendriike.“

USA president Donald Trump on viimasel ajal kritiseeriunud Föderaalreservi praegust juhti Jerome Powelli. Muuhulgas süüdistas ta keskpanka turgude languse põhjustamises ning väidab, et intresse tõstetakse liiga kiiresti.

Greenspan ütles, et tema Föderaalreservi suuna pärast muret ei tunne. Powell peaks Greenspani arvates Trumpi juttu ignoreerima ning tööga jätkama.

Hetkel kuum