Äripäev • 29. oktoober 2018 kell 13:28

Hiina lubadus kergitas autotootjate aktsiaid

Shanghai rahvusvaheline autonäitus.  Foto: Reuters/Scanpix

Hiina tahab automaksu poole väiksemaks teha, et ergutada müüki maailma suurimal autoturul, , kirjutab Bloomberg.

See kergitas Euroopa automüüjate aktsiaid Volkswagenist Daimlerini.

Hiina plaan on vähendada alla 1,6-liitriste mootoritega autode maksu 5 protsendile seniselt 10 protsendilt, otsust pole veel tehtud. Hiina automüük kahanes esimest korda kahe aastakümne jooksul seoses USA ja Hiina vahel puhkenud kaubandustüliga.

Maksuvähenduse teade ergutas maailma suurimate autotootjate aktsiaid. Volkswageni aktsia kerkis 6 protsenti, 143,05 eurole, mis on rohkem kui kahe aasta suurim päevane tõus. Ettevõte müüb Hiinas oma autodest 39 protsenti.

Ka BMW ja Mercedeste tootja Daimler tõusid tublisti.

Hetkel kuum