Mait Kraun • 22. november 2018 kell 22:48
New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiafutuurid odavnesid koos Euroopaga

USA aktsiafutuurid langesid täna koos Euroopa aktsiatega. Kauplemisaktiivsus oli USAs pühade tõttu madal, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeksi futuurid odavnesid 0,6 protsenti, 2632 punktini. Dow Jonesi futuurid langesid 0,58 protsenti ja indeks kauples päeva lõpuks 24 324 punktil.

Euroopa turgude langust vedasid peamiselt pangad ning Glencore, ligikaudu pool protsenti olid kaotanud ka Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia börsiindeks. Stoxx 600 langes 0,7 protsenti ning lõpetas päeva 352,5 punktil. Tänavu on Euroopa parimaid ettevõtteid koondav Stoxx 600 kaotanud juba ligi 10 protsenti oma väärtusest. Briti aktsiad langesid täna naela kallinemise tõttu kahe kuu kiireimas tempos.

Nafta odavnes ka täna, sest USA varud tõusid kõrgeima tasemeni alates eelmise aasta detsembrist. OPEC rääkis aga tootmise vähendamisest, mis aitas langust piirata. Brenti toornafta odavnes täna 96 sendi võrra, 62,52 dollarini barrelist. WTI odavnes 78 sendi võrra ning barrel maksis päeva lõpuks 53,85 dollarit.

Paremini läks arenevatel turgudel ning kullal. Kulla hind tõusis täna 0,1 protsenti ja unts maksab 1227 dollarit.

Hetkel kuum