Äripäev • 5. detsember 2018 kell 7:52
Aasia turgudel USA drastiline langus jätku ei saanud.  Foto: AP/Scanpix

Turud: maailm jätkab languspäeva

Aasia turgude langus jäi võrreldes USA kukkumisega tagasihoidlikumaks. Ka Euroopa börsid jätkasid langust.

Jaapani Nikkei langes pool protsenti, Singapur ja Shanghai 0,60 protsendi jagu ning Hongkongi börsiindeks kukkus pea 1,7 protsenti. Võrreldes USA börsiindeksi S&P 500 3,2protsendise kukkumisega jäi Aasia turgude reaktsioon vaoshoitumaks.

Euroopa aktsiaturud avanesid samuti punases. Suurim langus oli täna lõunal Londoni (-1%), Prantsusmaa, Saksa ja Hispaania börsidel. Stoxx 600 kaotas 0,7% oma väärtusest la langes 355 punktile.

USA ja Hiina kaubanduskõneluste loodud positiivset fooni on vähendanud USA 10aastase võlakirja kallinemine ning seetõttu ka võlakirjakõvera pöördumine – näidik, mis indikeerib investorite ebakindlust tuleviku suhtes ning on varem suure täpsusega majanduslangusele viidanud.

USA turgudel toimus öösel võimas langus.

Hetkel kuum