Mait Kraun • 6. detsember 2018 kell 21:14
New Yorgi börs.  Foto: EPA

Börs: päeva lõpus toimus võimas taastumine

USA aktsiaturud hakkasid kauplemispäeva alguses kiiresti langema, aga õhtuks oli suurem osa kaotusi tasa tehtud, vahendab MarketWatch.

Dow Jonesi indeks oli päeva lõpuks kukkunud 0,3 protsenti, 24 655 punktini. Vahepeal oli indeks ligi 3 protsendiga miinuses. Standard & Poors 500 indeks kukkus 0,15 protsenti, 2695 punktini.

Päeva alguses mõjutas turge eelkõige Hiina tehnoloogiafirma Huawei finantsjuhi Meng Wanzhou arreteerimine Kanada ametivõimude poolt – väidetavalt oli ta rikkunud Iraani sanktsioone. Kardetakse, et see võib kaubandussõda pigem eskaleerida.

Hiina ametivõimud reageerisid väga pahaselt. Kanadas asuva Hiina saatkonna pressiesindaja ütles, et Hiina nõuab Wangi kohest vabastamist. “USA palus Kanadal arreteerida inimese, kes pole rikkunud ühtegi Ühendriikide või Kanada seadust,” kirjutasid nad oma veebilehel.

Turud hoiavad silma peal ka OPECi kohtumisel, mis toimub Austrias. Naftahinnad on langenud, sest Saudi Araabia naftaminister pakkus välja oodatust väiksema kärbete kava. Samas pole naftakartell veel milleski kokku leppinud.

Brenti toornafta odavnes 2,2 protsenti ja WTI kukkus 2,3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 60,23 ja 51,7 dollarit. Kulla hind tõusis 0,1 protsenti, 1243 dollarini untsist.

Hetkel kuum