• Nafta hind on viimase nädala jooksul stabiliseerunud ja võtnud suuna üles.Foto: Reuters
  Jaga lugu:

  Varude vähenemine ja tootmiskärped panid nafta kallinema

  Naftahinnad on täna tõusnud, sest USA naftavarud vähenesid ning OPEC valmistub tootmist kärpima, vahendab MarketWatch.

  OPEC teatas, et naftakartelli tootmine novembris kahanes, aga Saudi Araabia toodang jõudis uue rekordini. USA riigisisesed varud on esialgsetel andmetel aga vähenenud, mis andis nafta hinnale tõuke.
  WTI toornafta on täna kallinenud 1,7 protsenti ja Brent on lisanud 1,6 protsenti. Kummagi barrel maksab vastavalt 52,58 ja 61,15 dollarit.
  Naftale on tuge pakkunud ka häired Liibüa tootmises. Ettevõtte riiklik naftafirma teatas, et El Sharara naftaväljalt ei saa seal toimunud rünnakute tõttu enam eksportida. Riigi päevane naftatootmine on vähenenud 400 000 barreli võrra, ütlevad analüütikud.
  OPECi päevane naftatootmine kahanes eelmisel kuul 11 000 barreli võrra, 32,97 miljoni barrelini. Saudi Araabia tootmine suurenes aga 377 000 barreli võrra ning päevane tootmine jõudis 11,01 miljoni barrelini. Eelmisel nädalal leppisid naftakartelli liikmed kokku, et päevast tootmist vähendatakse 800 000 barreli võrra, millele lisanduvad kartelliväliste riikide kärped.
  USA naftavarud kahanesid aga 7. detsembril lõppenud nädalal 10,2 miljoni barreli võrra, teatas American Petroleum Institute.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.