Anu Lill • 14. jaanuar
Jaga lugu:

Lufthansa tühistab homme üle 400 lennu

Saksa lennufirma Lufthansa AG tühistab vähemalt 414 lendu, mis tuleneb teisipäeval algavast turvatöötajate streigist kaheksas Saksamaa lennujaamas, kirjutab Bloomberg.

Streik lennujaamas  Foto: Shutterstock, Astrid Gast

Tühistamised hõlmavad 386 Euroopa-sisest ja 28 kontinentidevahelist lendu, teatas Lufthansa esmaspäeval. Lennujaama turvatöötajad Frankfurdis, Münchenis, Hamburgis, Hannoveris, Bremenis, Dresdenis, Leipzigis/Halles ja Erfurtis streigivad kella 2st öösel kuni kella 20ni teisipäeva õhtul, nõudes kõrgemat palka.

„Kuna tööandjad on näidanud soovimatust palku tõsta, peame vajalikuks hoiatusstreikidega jätkata,” ütles esmaspäeval avalduses ühingu Ver.di juhatuse liige Ute Kittel. Läbirääkimised algavad uuesti 23. jaanuaril.

„Need ei ole lihtsalt hoiatusstreigid, vaid täiesti ebaproportsionaalsed,” ütles esmaspäeval BDLi tööandjate rühma tegevdirektor Matthias von Randow. „Turvatöötajate palgad on alates 2011. aastast kasvanud ligi 50 protsenti.

Lufthansa aktsia hinda pole uudis mõjutanud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum