Anu Lill • 14 veebruar 2019

Saksamaa majanduskasv seiskus

Euroopa suurim majandus ei kasvanud eelmises kvartalis võrreldes varasema kvartaliga, st SKP kasv oli 0,0 teatas neljapäeval statistikaamet. See oli viletsam kui prognoositud 0,1 protsenti SKP kasvu, vahendas Reuters.

Saksamaa majanduskasvu seiskumine oli viimati 2015. aastal.  Foto: AFP / Scanpix

Saksa firmad on maadlevad jahtuva maailmamajanduse ja Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi algatatud kaubandusvaidlustega. Teisalt terendab oht, et Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust märtsis ilma leppeta.

Eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes kasvas majandus 2018. aasta neljandas kvartalis 0,6 protsenti, mis jäi alla Reutersi küsitletud analüütikute oodatud 0,7 protsendist.

Lähemalt kuula Saksamaa majanduse probleemidest Äripäeva raadiost.

Hetkel kuum