Mait Kraun • 19. märts 2019 kell 21:27

Börs: turud hakkasid päeva lõpus langema

New Yorgi börs.  Foto: AFP

USA aktsiaturgudel oli täna küllaltki rahulik päev, aga Dow Jonesi indeksi jaoks lõppes neli päeva kestnud tõususeeria, sest USA-Hiina kaubanduskõneluste osas ilmus vastakaid uudiseid, vahendab MarketWatch.

Täna algas ka Föderaalreservi kahepäevane kohtumine, mille tulemused saame teada homme õhtul.

Dow Jonesi indeks langes 0,1 protsenti, 25 887 punktini. Standard & Poor’s 500 indeks langes vähem kui 1 punkti võrra, 2832 punktini. Nasdaq Composite tõusis aga 0,12 protsenti, 7723 punktini.

Bloomberg kirjutas täna, et Hiina ei ole nõus kaubanduskõnelustel järeleandmisi tegema, mis muutis investorid rahutuks – kui vahepeal olid suuremad indeksid tublisti plussis, siis päeva lõpus toimus langus. Väidetavalt ei ole Hiina ametnikud kindlad, et USA president Donald Trump peab oma lubadustest kinni ning eemaldab Hiina toodetelt tariifid, vastutasuks tahab USA intellektuaalse vara paremat kaitset ja regulatsioone Hiinas.

Samas kirjutas Wall Street Journal, et kaks riiki on kõneluste lõpufaasis ning USA kaubandusesindaja Robert Lighthizer ja rahandusminister Steven Mnuchin lendavad järgmisel nädalal Pekingisse.

Investorid ootavad ka Föderaalreservi homset otsust. Intressimäärasid tõenäoliselt ei muudeta, aga investorid tahavad näha, milline on Fedi juhi Jerome Powelli kõne. Peamiselt otsitakse vihjeid tuleviku poliitikasuuna kohta.

Nafta hind langes veidi, kuld kallines aga 0,4 protsenti, 1306 dollarini untsist. Dollar odavnes 0,13 protsenti.

Hetkel kuum