Rait Kondor • 30. juuli 2019 kell 18:52
Börsiuudised
Ainult tellijale
Vaktsiinide tugev müük aitas Merckil kasumiprognoosi tõsta. Pildil valmistatakse ette leetrite, mumpsi ja punetiste ehk MMR vaktsiini. Pilt on tehtud Salt Lake City haiglas 26. aprillil 2019.   Foto: George Frey/Getty Images

Merckil kasumi kasv tänu vähiravimi ja vaktsiinide müügi suurenemisele

USA ravimifirma Merck & Co. (Euroopas tuntud kui Merck Sharp & Dohme ehk MSD) teatas oodatust parematest teise kvartali tulemustest ning tõstis oma käesoleva aasta kasumiprognoosi seoses tugeva nõudlusega vähiravimi ning vaktsiinide järele.

Merck teenis teises kvartalis erakorralisi kirjeid arvestamata 1,30 dollarit aktsia kohta, lüües analüütikute prognoosi 14 sendi võrra, kirjutas Reuters. Teise kvartali puhaskasum kasvas 2,67 miljardi dollarini ehk 56% võrra, eelmise aasta sama aja 1,71 miljardi dollari pealt. Erakorralisi kirjeid sisse arvestades oli aktsiapõhine puhaskasum 1,03 dollari, võrreldes aastataguse 63 sendiga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum