Investor Toomas
Ainult tellijale

Kolm tonni jälle portfellist lahkunud

Juba mitmendat kvartalit järjest viletsaid majandustulemusi näidanud Norra kalatootja Lerøy Seafoodi aktsia kukkus eilse börsipäeva jooksul pea 8%, viies mu portfellist ära üle 3000 euro.

Lerøy esimese kvartali tulemused olid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes viletsamad, kuid 2018. aasta viimase kvartaliga võrreldes tunduvalt tugevamad, mis annab märku, et langusseeriale on punkt pandud.  Foto: Anti Veermaa

Jah, langus oli masendav, kuid mitte üllatav, sest hoiatus oli juba eelmise kvartali tulemuste avaldamisel antud. Paraku oli tegevuskasumi kukkumine oodatust veidi suurem ehk eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes langes see 28%, 691 miljoni Norra kroonini (69 miljonit eurot). Ja käive langes aastases võrdluses 5,1 protsenti, 4,75 miljardi Norra kroonini (475 miljonit eurot). Kasumi langust põhjustas lõhe ja forelli tootmine kalakasvatustes, aga merest püütud toodang oli tugevam.

Hetkel kuum