14. august 1996 kell 22:00

Politseiametil on vesi ahjus

Järgmisel nädalal seab riigikontroll sammud politseiametisse, kus siseministeeriumi sisekontrolli hinnangul on patustatud riigieelarve-, riigihangete- ja raamatupidamisseaduste vastu.

Seaduserikkumised on tingitud vähesest kompetentsusest, leiab ajalehes Postimees peakontrolör Liidia Heinlo.

Kuna politsei on olnud Eesti Vabariigis peaaegu püha lehma rollis, siis on avalikkusele kindlasti huvitav teada, kuidas politseinikud oma rahaasju ajavad. Igatahes praegu viitavad kõik märgid selles suunas, et tihtipeale jälitab seaduserikkujast politseinik seaduserikkujast tavakodanikke. Kaotajaks pooleks osutuvad aga teadagi viimased.

Loodetavasti on politseiametnikel julgust pärast riigikontrolli reidi oma vigu tunnistada ja nendest ka õiged järeldused teha. Muidu võib juhtuda, et katkeb seegi habras usaldusniidike, mis inimeste ja politseinike vahele on hakanud tekkima.

Hetkel kuum