Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Jäätis Jäälill on parim toiduaine
ASi Tallinna Külmhoone juhatuse liikme Margus Puusti sõnul ei tulnud talle võit üllatusena, kuna tegu on Eestis ainulaadse tootega.
Puust märkis, et tänavu kevadel ostis Tallinna külmhoone Taanist täiesti uue koonusjäätise liini, millega alates suvest on toodetud 170--180 tonni Jäälille seeriasse kuuluvat nelja jäätist. Koonusjäätist oli AS Jäälill septembri lõpuks müünud 8 miljoni krooni eest kokku 2 miljonit tükki. Koonuseliini paigaldamiseks investeeris ASi Tallinna Külmhoone tütarfirma AS Jäälill tänavu kevadel 5,5 miljonit krooni.
Üheksa hõbemärgi laureaadiks said toidualagruppide konkursside võitjad. Hõbemärgi said ASi ETK Võru Leib toode Riia peenleib, ASi Kalev kingitusekarp Freesia, ASi Salvest pohlasalat, ASi Lehtsala majonees Lemmik, ASi Rakvere Lihakombinaat Rakvere maksapasteet, ASi Epeks Tootmine virsikunektar, RASi Liviko kirsi kreemliköör Eeden ja ASi Paljassaare Kalatööstus krevetid taignas.