• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühendus välismaailmaga paraneb

  Transpordileping Austriaga kevadeks

  Teede- ja sideministeeriumi maanteeliiklusosakonna juhataja asetäitja Alar Ehasalu sõnul on Eestil Austriaga kolm transpordialast lepingut. Kui seni oli kahe riigi vahel kooskõlastatud kaubaveobusside juhuveo alane leping, siis nüüd lisandus ka regulaarbussiliinide leping.
  Viimasele lepingule on lisatud memorandum, kus on kirja pandud tehnilised tingimused, millele peaksid Austria piiri ületavad bussid vastama. Juhuvedude puhul peavad bussidel olema Euroopa normide kohane heitgaaside sisaldus ning mootorimüra tase.
  Lisaks peavad bussidel täidetud olema Euroopa normidele vastavad turvanõuded, nagu näiteks ABS-pidurid ning kiirusepiirik, mis ei lase bussil sõita üle 90 kilomeetri tunnis. Kui buss kiirust ületab, katkeb automaatselt kütuse juurdevool mootorisse.
  Ehasalu rääkis, et kui leping kehtib, saavad tehnilistele tingimustele vastavad bussid Austriasse siseneda ilma loata, teised peavad taotlema sealse trasnspordiministeeriumi luba.
  Hetkel pole Eestil regulaarliine Austriaga, kuid juhubussivedude jaoks lubas Austria pool lähiajal Eestile eraldada 20 liiniluba.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.