9. detsember 1996 kell 22:00

Forekspanga aktsia tõusis ligi 12%

Möödunud nädala lõpus alanud hindade tõus aktsiaturul jätkus eile veelgi kiiremas tempos. Positiivsete uudiste ja praeguse hinnataseme juures puuduva müügihuvi tulemusel tegid mitu aktsiat eile arvestatava hüppe. Turul valitsevat trendi iseloomustavalt liikusid nii ÄP üldindeks kui ka pangasektori indeks tõhusalt ülespoole, vastavalt 2,37%, 424,06 punktile ja 2,04%, 463,28 punktile.

Päeva tegija oli eile vaieldamatult Forekspanga aktsia, mis alustades päeva 84,75 kr tasemelt, tõusis börsi sulgemise hetkeks 94,25 kroonile. Kiire hinnatõusu põhjus on keskpäeval avaldatud 11 kuu majandustulemused. Turg hindas saavutatud 5,7 mln kroonise kasumi heaks ja aktsia hind tõusis paarikümne minutiga 6 krooni, 94 kroonile. Sellel hinnatasemel tekkis mõningane müügisurve ja hind jäi pidama.

Forekspanga eeskujust tiivustatuna tegid kiire tõusu ka farmaatsiatehase (+10,38 %), Tallinna Panga (+8,46%) ja Rakvere lihakombinaadi (+7,97%) aktsiad. Viimaste puhul tõusule konkreetset uudist ei eelnenud.

Hetkel kuum