20. mai 1997 kell 22:00

Eesti ootab Euroopa riikide heakskiitu

Täna Brüsselisse sõitev riigikogu Euroopa asjade komisjoni delegatsioon loodab teada saada, millal ratifitseerivad Belgia ja Prantsusmaa parlamendid Eesti Euroopa Liiduga liitumise lepingu.

Belgia ja Prantsusmaa on kaks ELi liikmesriiki, kes pole veel ratifitseerinud Eesti Euroopa Liiduga liitumise lepingut. «On oluline veenda meie vastaskõnelejaid, mis Eestis on tehtud,» ütles delegatsiooni juht Tunne Kelam. «Pean ütlema, et ELi poolt vaadatuna tuntakse mõnikord Eesti probleeme Euroopas paremini kui Eestis endas.»

Kelami sõnul pidas Euroopa parlamendi esindajate delegatsioon 14. mail koosoleku Strasbourgis ja andis hinnangu Eesti valmisolekule ühineda ELiga.

Nad näevad meie prioriteeti majanduse edasises liberaliseerimises, maareformi võimalikult kiires lõpuleviimises ja mittekodanike olukorra parandamises, ütles Kelam. Põhiprobleemina tuuakse välja seadusandluse aeglane harmoniseerimine Euroopa Liidu seadustega, lisas ta.

Sama infot edastas eile peaministrile ka riigikogu Euroopa-asjade komisjon. ÄP

Hetkel kuum