2. juuni 1997 kell 22:00

Oodatakse asiaate

Aasias ei tehta ainult kõige odavamaid mänguasju, jalatseid ja riideid. Sealsed transpordifirmad suudavad selle ka kõige odavamini ära tuua. Eestisse veel siiski mitte.

Aasiast tulevad veod on aastaga maailmas odavnenud ligikaudu 30%. Maailma suurimad laevakontsernid (P&O, CMA jt) näevad seal regioonis vaeva võitluses odavat teenust pakkuvate Aasia transpordifirmadega. Eesti transporditeenuse tarbijal on sellest praegu veel siiski vähe kasu. Ühelgi Aasia laevakompaniil pole Eestis oma agenti.

Möödunud nädalal avalikustatud Eesti Merelaevanduse erastamispakkujate ringis on OÜ Arbonale pakkumisse kaasatud ka Jinhui Shipping and Transport Ltd. Esialgse plaani kohaselt pühib Aasia firma pärast paariaastast Eesti Merelaevanduse nõustamist Eestimaa tolmu jalgadelt. Ehk on tal aega nõustamise kõrval leida Eestis agent, kelle abil ka Eesti importöörid saavad kasu odavast Aasia transpordist.

Hetkel kuum