• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülo Pärnits soovib maareformi kiirendada

  Pärnitsa sõnul teab iga juriidiline ja füüsiline isik oma maatüki asukohta ja suurust. «Neil on vaja võtta ainult kaart ja dokument, mis näitab, et isikul on olemas maa kasutusõigus,» soovitab Pärnits ametnikele.
  Selle materjali alusel saavad erastamisega tegelevad ametnikud määrata maa hinna ja maksmise tähtaja, leidis Pärnits. Pärast ostusumma tasumist esitab erastaja kviitungi ning tema jaoks peakski maa erastamine lõppema, ütles ta.
  «Mainori maa erastamine venis seetõttu, et üks ametnik leidis, et Mainori maja ees asuv uksekivi on viis sentimeetrit nihkunud,» lausus Pärnits. «Pärast seda hakati jooniseid ümber tegema. See on ju rumaluse tipp.»
  Erastamisagentuuri maamüügi osakonna juhataja Mati Meeliste sõnul ei ole selline väiklus tõepoolest vajalik. «Katastrimaterjale kontrollides leitakse ikka kõikumisi, sest paljusid maatükke ei mõõdistata tegelikkuses üle,» ütles ta. «Osa kaarte joonistatakse seniajani toas valmis.»
  Kiiresti tuleks välja töötada reeglistik, mis võimaldab lihtsalt ja kiiremini maad erastada, väitis Meeliste.
  Meeliste sõnul on paljud maatükid erastamata ka seetõttu, et 1996. aastal muudeti seadust ja maid ei saanud enam erastada ettevõtted, kes polnud kantud äriregistrisse.
  «Riigikogu sundis läbi maa erastamise ettevõtteid äriregistrisse astuma,» lausus Meeliste. Erastamisagentuur tegi rahandusministeeriumile, justiitsministeeriumile ja keskkonnaministeeriumile ettepaneku see punkt ära kaotada. Rahandusministeeriumist tuli jaatav vastus, justiitsministeeriumist aga eitav vastus, ütles Meeliste. Keskkonnaministeerium pole seni vastanud, lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.