5. veebruar 1998 kell 22:00

Leedu töösturid süüdistavad valitsust

Leedu töösturite konföderatsioon süüdistab konservatiivide valitsust sotsiaaldemokraatiasse kaldumises ning töösturitega enne valimisi sõlmitud koostöömemorandumi rikkumises.

Töösturid kritiseerivad valitsust kasvavate valitsemiskulude ja valitsemismehhanismi paisutamise pärast.

Töösturid on seisukohal, et ministeeriumides peaks töötama võimalikult vähe inimesi ning et seaduste koostamisega peaksid tegelema ministeeriumidele alluvad agentuurid, mis teeniksid osa oma tuludest firmade konsulteerimisega.

Töösturid ei ole rahul ka sellega, et otsesed maksud ei ole alanenud ning et kaudsed maksud tõusevad. «Valitsuse praegune monetaarpoliitika ei soodusta eksporti ja ei ole seotud majanduspoliitikaga,» ütles töösturite konföderatsiooni president Bronislovas Lubys. BNS

Hetkel kuum