10. veebruar 1998 kell 22:00

Tallinna börs püsib langushoos

Tallinna börs alustas eile hommikul tugeva langustrendiga. Pärast lõunat turg stabiliseerus veidi ülevalpool 680 punkti taset. Börsi sulgemisel fikseerus ÄP indeks 684,43 punktil, s.o 4,06% esmaspäevasest sulgemistasemest madalamal. Eile langesid enamiku börsisüsteemis kaubeldavate aktsiate hinnad. Ainsana suutis päevaga väikesesse plussi (+0,36%) jääda Saku õlletehase aktsia.

Börsi ja vabaturu kogukäive kasvas eile üleeilsega võrreldes rohkem kui 2,5 korda ja ulatus registreeritud 566 tehingus 73,03 mln kroonini. Nii käibelt (28,14 mln kr) kui ka tehingute arvult (116) oli enimkaubeldud Hansapanga aktsia. Ligi poole käibest andis üks suuremahuline tehing, milles vahetas omanikku 100 000 aktsiat koguväärtses 13,7 mln kr.

Selgus saabus ka Klementi ja Baltika võimaliku ühinemise küsimuses. Eile asja arutanud Klementi nõukogu otsustas, et sel aastal minged selleteemalisi kõnelusi ei tule. Klementi ja Baltika hind langes keskpärases kauplemises vastavalt 13,2% ja 1,23%. Eile möödunud aasta majandustulemused ja selle aasta prognoosi avaldanud Kalevi aktsia hind jäi muutumatuks, käive oli 0,49 mln krooni.

Hetkel kuum