12. veebruar 1998 kell 22:00

Aktsiaturg ehmatas liikvele

Hoiu- ja Hansapanga ühinemisprotsessi lõppemine raputas börsi sedavõrd, et pärast pikka langusperioodi pööras see kiirele tõusule. ÄP indeks tõusis eilses ülielavas kauplemises rohkem kui 4% ja lõpetas börsi sulgemisel 696,49 punkti tasemel. Börsi vabaturu käive ulatus 186,4 mln kroonini.

Üleeilne päev näitas, et turg kosus esimesest ehmatusest üllatavalt kiiresti ja see julgustas investoreid. Uudise mõjul pöördusid kindlasti kõigi aktsiatesse kunagi investeerinud isikute pilgud börsile ja kasvanud huvi viis aktsiate hinnad tõusule. Seejuures hakkasid tõusma nii patused Hoiu- ja Hansapank, konkureerivad pangad ning ka tööstussektor (tööstussektori indeks tõusis eile 3,58%).

Eilsel ülioptimistlikul ja tõusumeeleolus turul suutsid kaks aktsiat päeva kokkuvõttes jääda ka miinusesse -- Rakvere LK aktsia langes 1,84% ja Tallinna farmaatsiatehase aktsia 1,54%.

Ülimalt põnev lubab tulla ka tänane päev, sest pankurite kapid paistavad luukeresid täis olevat. Väärtpaberi- ja pangainspektsioon kahtlustavad, et palju vastukaja tekitanud Hoiupanga nurjunud aktsiaemissiooni võis oma klientide rahaga rahastada Hoiupanga rahaturufond.

Hetkel kuum