12. veebruar 1998 kell 22:00

AS Nitrofert töötas kahjumiga

Nitroferdi majandusdirektori Vladimir Kreti sõnade kohaselt on ettevõtte kahjum suuresti põhjustatud sellest, et möödunud aasta viimases kvartalis langes Nitroferdi põhitoote, ammoniaagi hind maailmaturul väga madalale. «Üldiselt oli ettevõte aga aasta läbi plussis,» teatas ta.

Kreti sõnul investeeris Nitrofert mullu ettevõttesse kokku 47,6 miljonit krooni

Umbes 580 töötajaga Nitrofert töötles möödunud aastal 204,1 mln m³ gaasi. Sellest toodeti 206 000 tonni ammoniaaki ja 89 500 tonni karbamiidi.

Peaaegu 90% impordiks mineva toodangu põhilisteks turgudeks on Prantsusmaa, Saksamaa, Holland, Hispaania, USA ja ka Läti.

Nitrofert kuulub täielikul Venemaa gaasikontsernile Gazprom või sellega seotud teistele Venemaa firmadele.

Kret rääkis, et Nitroferdi praegu kasutatavate seadmetega mingit olulist tootmise suurendamist ette võtta ei saa ja see on ka põhjus, miks on vaja uut, umbes 2 miljardit krooni maksvat tehast.

Nitroferdi nõunik Vladimir Degtjarenko rääkis, et aasta lõpus allkirjastati leping uue tehase peaehitajaga, Saksa kontserniga Linde. «Pooleli on läbirääkimised Linde, Nitroferdi, Gazpromi ja Deutsche Banki vahel selle projekti krediteerimise ja kindlustamise tingimuste üle,» teatas Degtjarenko. Plaani järgi paigaldatakse tehase nurgakivi 1. mail. «Selle nimel me praegu töötame,» lausus Degtjarenko, lisades, et kardinaalseid sündmusi tehase rajamise projekti osas ei ole.

Hetkel kuum