22. veebruar 1998 kell 22:00

Elavnemist pole märgata

Tallinna börs jätkas reedel endises rütmis, vähene kauplemishuvi tõi aktsiate hindasid vaikselt allapoole. ÄP indeks langes päevaga veidi alla ühe protsendi ja lõpetas nädala 664,60 punkti tasemel. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 67 mln kr.

Enimkaubeldud oli taas Hansapanga aktsia, mille käive ulatus registreeritud 108 tehingus 33,16 mln kroonini, teiste aktsiate käibed olid väiksemad, vaid Hoiupanga aktsia käive ulatus veel üle 10 mln kr taseme.

Vähelikviidsel ja unisel turul suutis taas silma paista Kalevi aktsia, mille käive kerkis registreeritud 12 tehingus 1,37 mln kroonini, mis on tööstussektori aktsia jaoks korralik tulemus. Järjest ülespoole liigub ka Kalevi aktsia hind, mis eile kerkis 8,65%, jõudes 56,5 kr tasemele. Kalevi aktsia pööras tõusule pärast eelmise aasta tulemuste ja käesoleva aasta prognoosi avaldamist.

Maaklerite sõnul ei lõppe rahulik ja unine periood börsil enne, kui turule hakkab liikuma uut raha. Samas ei usuta ka erilist hinnalangust, sest praegusel madalal tasemele ei kipu investorid oma positsioone likvideerima. Ilmselt praegune trend -- väike kauplemisaktiivsus ja vaikne langus -- kestab.

Hetkel kuum