26. veebruar 1998 kell 22:00

90. aastate kunstivalik tekitas pettumuse

Tallinna kunstihoones kuni 13. märtsini, avatud K--E kell 12--18

Meie kunstielus tähistatakse vabariigi 80. juubelit näitusega «Valiku vabadus», mille on koostanud Anu Liivak ja Sigrid Saarep. Väljapanek hõlmab eri kunstnikepõlvkondade 1990. aastail valminud töid, mis on inspireeritud vabariigi taasloomisest, ideoloogiliste muutuste mõjust.

vaataja

Avo Raup

ASi Microlink Online juhatuse esimees

Minu jaoks tundub näitus totaalse hävinguna. Keeldun uskumast, et Eesti kunsti tase ongi selline. Võib-olla on näituse koostajad eksinud oma valikus, püüdes näidata sellist esteetikat ja lähenemist, mida varasemail aastakümneil ei esinenud. Sellist võõrandumist tegelikust elust pole ma tundnud mitte ühegi näituse puhul viimase 30 aasta jooksul. Positiivsena jäi meelde Mati Karmin.

vaataja

Anu-Mall Naarits

ASi Eesti Kindlustus marketingidirektor

Kahjuks puudus näitusel üks läbiv joon. Ainult sellest, et käsitleti 90. aastate Eestit, jäi terviku loomisel väheks. Neljast põhiteemast oleks rahulikult võinud valida ühe. Kõige mõnusam avastus eksponaatide seas oli «Kalameeste riik». Milline fantastiliselt eestlaslik maailmakäsitlus! Näituse vaatamist häiris pidev mürataust, mis tekkis erinevate teoste helide segunemisel.

Hetkel kuum