90. aastate kunstivalik tekitas pettumuse

27. veebruar 1998, 00:00

Tallinna kunstihoones kuni 13. märtsini, avatud K--E kell 12--18
Meie kunstielus tähistatakse vabariigi 80. juubelit näitusega «Valiku vabadus», mille on koostanud Anu Liivak ja Sigrid Saarep. Väljapanek hõlmab eri kunstnikepõlvkondade 1990. aastail valminud töid, mis on inspireeritud vabariigi taasloomisest, ideoloogiliste muutuste mõjust.

 • vaataja
  Avo Raup
  ASi Microlink Online juhatuse esimees
 • Minu jaoks tundub näitus totaalse hävinguna. Keeldun uskumast, et Eesti kunsti tase ongi selline. Võib-olla on näituse koostajad eksinud oma valikus, püüdes näidata sellist esteetikat ja lähenemist, mida varasemail aastakümneil ei esinenud. Sellist võõrandumist tegelikust elust pole ma tundnud mitte ühegi näituse puhul viimase 30 aasta jooksul. Positiivsena jäi meelde Mati Karmin.

 • vaataja
  Anu-Mall Naarits
  ASi Eesti Kindlustus marketingidirektor
 • Kahjuks puudus näitusel üks läbiv joon. Ainult sellest, et käsitleti 90. aastate Eestit, jäi terviku loomisel väheks. Neljast põhiteemast oleks rahulikult võinud valida ühe. Kõige mõnusam avastus eksponaatide seas oli «Kalameeste riik». Milline fantastiliselt eestlaslik maailmakäsitlus! Näituse vaatamist häiris pidev mürataust, mis tekkis erinevate teoste helide segunemisel.

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   28. November 2011, 18:13
   Otsi:

   Ava täpsem otsing