22. märts 1998 kell 22:00

Kindlustusseltsid võistlevad linnavara pärast

Kuressaare Linnavalitsuse omandi osakonna peaspetsialist Margo Sooäär tunnistas, et kuna konkurents kindlustusturul iga aastaga tugevneb, on linnal kasulikum korraldada igal aastal uus konkurss. «

Kolmeaastane leping oleks nagu pärisorjus,» lausus Sooäär. Ta lisas, et igal aastal muutub hind konkursside käigus soodsamaks.»

Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt märkis, et maailmas on kliendid kindlustusseltsidele rohkem truud. Ühe kindlustusseltsiga suheldes parandatakse vara turvalisust ja saadakse soodustusi.

Riigihanke konkursse korraldades löövad kindlustusseltsid igal aastal hinda pidevalt madalamaks, mis neile endile pikemas tulevikus raskusi võib tekitada. «Sündroom, et sellised konkursid toimuvad ja hinnad langevad võib suurte üksikute kahjude või kahjude sageduse tõustes kindlustusseltsid likviidsusprobleemideni viia,» selgitas Kivirüüt.

Kivirüüt rääkis, et linnavarade kindlustamise konkurssidel kasvavad ka kindlustusseltside riskiportfellid kiiremini, kui preemiaportfellid. Ta rääkis, et linna hoonete kindlustamisel on hind suure mahu tõttu võrreldes samasuguses olukorras oleva mõne ettevõtte varade kindlustamisega umbes kaks korda odavam. «Mina kindlustusdirektorina kindlustaksin pigem samas suurusjärgus väiksemaid firmasid hea tariifiga, kui minna linnade peale ja võtta see praktiliselt ilma rahata,» lausus ta. Samas ei välista see, et Salva kindlustus järgmistelt linnade varade kindlustamise konkurssidelt osa ei võtaks.

Sellel aastal on linna varade kindlustuskonkurss toimunud Jõgeval ja Viljandis. Soodsaima pakkumise tegi mõlemal korral Leks Kindlustus.

Jõgeva linna varade kindlustusväärtus oli kokku 160,8 miljonit krooni, mille puhul aastane kindlustusmakse on 72 970 krooni.

Kindlustus hõlmab vee- ja tulekahju, vandalismi ja murdvargustega kaasnevaid riske. Lähinädalatel peaks selguma ka Pärnu ja Kuressaare konkursside tulemused.

Hetkel kuum