Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Firma kööginurk toob kasu tööandjale ja töövõtjale
Pika, energiat võtva tööpäeva jooksul tahab enamik inimesi lõunaks midagi süüa. Kes eelistab toekamat praadi, kes piirdub pirukate, kohvi või teega.
Nii tööandjale kui töötegijale on kasulik firma ruumides sisustatud sööginurk. Kasu on vastastikune -- söömiseks kulub vähem aega, töötajale jääb raha rohkem alles.
Vajalikud on külmkapp, valamu, mõned kapid-sahtlid nõude tarvis, mikrolaineahi pitsa, võileibade vm soojendamiseks. Suurt pliiti või ahju pole vaja. Aja kokkuhoiu mõttes võib muretseda ka nõudepesumasina, mis õhtul kõik ruttu ära peseb. Hädavajalik on hea ventilatsioon, vesi ja kanalisatsioon. Kohvi- või teemasin või mõlemad koos võiksid töötada tööpäeva-ringselt, sest väike turgutav puhkepaus ja lõõgastus toob kasu. Mööbel peaks haakuma firma üldilme ja kujundusega, eriti siis, kui sööginurk ei asu omaette ruumis, mis oleks ideaalne variant. Nikerdused töisesse õhkkonda ei sobi.
Ka sekretäri või juhi kabinetis on tihti väike kohvikeetmise nurgake ja külmik. Peaaegu kõik büroomööbli kollektsioonid pakuvad kappe külmiku ja baariga, mis pealtnäha ei erine teistest mahutitest. Ideaalne töökoha organiseerimine eeldab planeerimisel kohe taolise nurga või ruumi leidmist. Omade einestamine ja võõraste kostitamise ettevalmistamine ei pruugi nähtaval olla.
Olenevalt ruumi suurusest võib kergeks eineks ette näha kas baarileti kõrgusega pinna või mõned lauad-toolid. Firma kööginurk ei tohi sarnaneda kodusega. Silmas pidades firma head üldmuljet, võiks nõu pidada spetsialistidega -- ruumikujundajatega, kes võivad ruumi minimaalsete vahenditega ja maksimaalsete tulemustega projekteerida.