13. aprill 1998 kell 22:00

Kas börsil vaikus enne tormi?

Kauplemine Tallinna börsil kipub täiesti välja surema. Eile ulatus börsisüsteemi käive 280 registreeritud tehingu juures vaid 24,71 mln kroonini. Turg tervikuna liikus vaikselt allapoole -- ÄP indeks kukkus päevaga 0,96% ja lõpetas börsi sulgemisel 765,59 punkti tasemel.

Väga loid kauplemine peaks investorid muutma ettevaatlikuks. On üsna tavapärane, et kui turg pärast vaikelu taas liikvele läheb, võimendub lahendus tugevalt üle. Käesolevale sarnanev vaikuseperiood oli nii enne möödunudsuvist suurtõusu kui ka enne sügisest kriisi.

Kindlasti mõjusid turule pärssivalt ka Eesti Panga asepresidendi vihjed taas üleskerkivale ohule finantssektoris. Praegu Eesti Pank mingeid täiendavaid meetmeid vastu võtta ei soovi, kuid ohu märkide ilmnedes võivad mõningad meetmed kaalumisele tulla.

Eile kajastus aktsia hinnas Tallinna Panga 16. aprillil toimuv fondiemissioon. Aktsia hind langes 60,25 kroonilt 30 kroonile. Enimkaubeldud oli teist börsipäeva järjest Norma aktsia. Norma aktsia oli ühtlasi ka põhinimekirja ainus tõusja, kerkides päevaga 1,83%, 77,9 kr tasemele.

Hetkel kuum