3. mai 1998 kell 22:00

Lühiuudised

Lissaboni maailmanäituse Expo 98 Eesti-poolse peakorraldaja Ignar Fjuki sõnutsi läheb maailmanäitusel osalemine maksma kuni üheksa miljonit krooni.

«Esialgselt oli ühe mooduliga paviljon planeeritud kolmele Balti riigile, nüüd on kahe mooduliga paviljon ainult Eesti päralt,» rääkis Fjuk. «Kokku hoiame raha lepingutelt, mis me sõlmime,» ütles Fjuk. Tema sõnul on kokku hoitud ka personalikuludelt, sest giidid näitusele saadi Põhjamaade saatkondade kaudu otse Portugalist. ÄP

Turvaettevõtete liidu tegevdirektor Veiko Jürisson sõnas, et mitu liidu juhatuse liiget on tõstatanud küsimuse turvafirmade riigivõlgadest. 21. mail koguneva juhatuse koosoleku päevakorras seda punkti küll veel ei ole, kuid vastavat infot on juba koguma hakatud, lausus ta.

Krediidiinfo andmeil on turvaettevõtetest suurimad võlglased riigi ees Eesti Turvakeskuse AS (ESC), ASid Tammiskilp ja Claudia. ESC võlgneb maksuametile koos viivistega ligi miljon krooni, samuti Tammiskilp. ASi Claudia võlg maksuametile on üle 400 000 krooni. ÄP

Börsi noteerimiskomisjoni koosolek trahvib EMVd ja Merko Ehitust 5000 krooniga, sest leiab, et ehitusfirmad on esitanud investoritele valeinfot kavandatava ühinemise kohta.

EMV ja Merko kasutavad dokumendis põhjendamatult mõisteid «liitumismemorandum» ja «liitumine», märgib noteerimiskomisjon. Seaduse järgi võivad liituda ainult krediidiasutused, mitte ehitusfirmad.

Lisaks on ehitusfirmad kajastanud valesti Merko pakkumise mitteaktsepteerimisega seotud riske.

Börs juhib Merko ja EMV tähelepanu asjaolule, et äriseadustiku oluliste sätete ebaõige esitamise tõttu võivad investorid hinnata olukorda valesti ja teha seetõttu ebaõigeid otsuseid aktsiate vahetamise küsimuses.

Börs tegi EMV-le ja Merkole veel hoiatuse info avaldamisega viivitamise eest. BNS

Hetkel kuum