• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Viis firmat on vastanud Läti valitsuse ettepanekule hakata strateegilise investorina osalema Lätti kavandatava 1,1 mld dollarit maksva tselluloositehase projektis.
  Nagu ütles eile ajalehele Diena Läti põllumajandusminister Andris Ravin?, on selles projektis osalemise soovist teatanud Soome Metsäliitto ja Enso, Rootsi Södra ja Svenska Cellulosa ning Singapuri Tolarami grupp. REUTERS-ÄP
  Saksamaa turvatrükiste firma Giesecke & Devrient, kus trükitakse ligi pool riigi pangatähtedest, kritiseeris eile teravalt uue euroraha turvanõudeid ning väitis, et 2002. a käibele tulevaid rahatähti on kergem võltsida kui praegusi Saksa marku.
  Firma esindaja sõnul kehtivad euroraha trükkimisel nõuded, mida tavaliselt rakendatakse Prantsusmaal, kus turvanõuded on aga Saksamaaga võrreldes tunduvalt leebemad. DPA-ETA
  Lõuna-Korea prokuratuur teatas eile, et on vahistanud autotootja Kia grupi endise juhatuse esimehe, keda kahtlustatakse ebaseaduslikes finantstehinguis firma varaga.
  Kohalike meediakanalite teatel süüdistatakse eile arreteeritud Kim Sun-hongi ettevõtte raha kasutamises Kia sidusfirmade aktsiate ostmiseks, et säilitada grupi kontrolli nende üle, ning et ta lubas aastatel 1995--1997 tütarfirmadel tasaarveldusi teha. REUTERS-ETA
  USA apellatsioonikohus otsustas, et varasem Windows 95 operatsioonisüsteemi puudutav kohtuotsus ei laiene Microsofti uuele Windows 98 operatsioonisüsteemile. Microsoft kavatseb alustada Windows 98 levitamist arvutivalmistajatele selle nädala reedel, üldsusele saab täiustatud operatsioonisüsteem kättesaadavaks 25. juunil. DPA-REUTERS-ETA
  Vaid 1,8% Läti elanikest kasutab mobiiltelefone, mis on üks madalamaid näitajaid Ida-Euroopa riikide seas.
  Leedu vastav näitaja on 2%. Kõige enam mobiiltelefonide kasutajaid Ida-Euroopa riikide seas on Eestis -- 7,7% elanikkonnast. LETA-ETA
  Jaapani juhtivaid panku Industrial Bank of Japan (IBJ) ja riigi suurim väärtpaberimaakler Nomura Securities plaanivad ühisettevõtete asutamist varahalduse ja derivaatide valdkonnas. REUTERS-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.