• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Panga varasid ei taheta

  «Nagunii on pankadel adekvaatsusega kitsas, nii et mina ei usu, et keegi eriti Maapanga aktivaid osta tahab,» lausus Haavel. Ta ütles, et ainus, mida Maapangast osta saab, on laenud. «Keegi peab need laenud ju üle võtma,» märkis Haavel.
  Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis lausus, et nädala jooksul peaks selguma, kas Maapanga aktivatest on midagi osta. «Meie töögrupp hindab Maapanga aktivaid ja seda, kas nad on ostmist väärt või mitte,» sõnas Mõis. Maapank tegi Hansapangale ettepaneku osta panga varad möödunud nädalal.
  Maapanga nõukogu liige Heiti Hääl ütles BNSile, et panga bilansiga on tutvunud ka Hoiupank. Eile ütles Hoiupanga avalike suhete juht Kristi Liiva, et ehkki pangas on Maapanga varade teemal juttu olnud, pole Hoiupangale konkreetset ostuettepanekut tehtud.
  BNS teatas, et kinnitamata andmetel on Maapank ka Ühispangale varasid pakkunud. Ühispanga asepresident Margus Schults ütles, et ei tea, kas neile on Maapanga varasid pakutud.
  Maapanga advokaat Andrus Aavik kinnitas BNSile, et ükski pank pole Maapangale ametlikku pakkumust panga aktsiate ostuks teinud, samuti pole Maapank end müüa pakkunud. Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles aga, et kuuldavasti käivad läbirääkimised mõne teise pangaga Maapanga ülevõtmiseks. «See on põhjus, et pangale moratooriumit ei kuulutatud,» sõnas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.