19. juuli 1998 kell 22:00

Järjekorrad piiripunktides pole kadunud

Piiriületusjärjekorrad pole endiselt kadunud. Saksamaa ja Poola piiril on eeldatavad pikema järjekorraga päevad juuli lõpus ja augusti alguses.

Rahvusvaheline maateetranspordi organisatsioon (IRU) on prognoosinud kriitilisteks päevadeks Frankfurt Oderi piiripunktis Saksamaalt välja sõites 24.--26. juulit, 2. augustit ja 7.--9. augustit. Vastupidisel suunal on kriitiline päev 24. juuli. Juunis oli keskmine ooteaeg Frankfurt Oderi piiripunktis Poolast Saksamaale sõites 16 tundi ja Saksamaalt Poola sõites 13,4 tundi. Rekordpäev oli 3. juuni, kui Saksamaale pääsemine nõudis 36 tundi.

Mõnevõrra lihtsam oli juunis Leedu-Poola piiri ületamine. Kalvarija-Budzisko piiripunktis nõudis Leedust Poola pääsemine keskmiselt 4,5 tundi, Poolast Leetu jõudis aga keskmiselt vaid 3,8 tunniga.

Hetkel kuum