• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Levimas on uus trend

  Kasu läinud nädalal kolmveerandi Rakvere Lihakombinaadi aktsiapaki müügist HK Ruokatalole on mitmepoolne. Eesti ettevõtjad saavad raha, mida edasi investeerida -- Toomas Kõuhkna põhjendas RLK aktsiate müüki just tekkiva võimalusega investeerida teistesse toiduainetööstusega seotud projektidesse. Ka kombinaat ise saab juurde investeeringuid, mis hõlbustavad tootmise viimist euronõuetele vastavaks. Uue võimsa omaniku tekkimine lisab töötajaile kindlustunnet ja efektiivsema töötegemise oskusi. Abi saadakse Rigas Miesnieksi jaluleaitamisel, mis seniste omanike jõul oleks venima jäänud. Soomlaste osalus kombinaadis annab seni edukalt Ukrainas, Lätis ja Leedus viinenerid müünud lihakombinaadile lootuse mõn-da vorstisorti ka põhjanaabrite juures turustada. Lõppkokkuvõttes tähendab see tehing Rakvere Lihakombinaadi väärtuse suurenemist ja mõjub soodsalt kogu Eesti turule.
  Tehing näitab aga ka uue trendi levimist Eesti majanduses. Iga hinna eest ise punnitamise ajad on möödas ja sellesse võib ainult soosivalt suhtuda, kui meie ärimehed ettevõtte arengu huvides oma firmadest välismaalaste kasuks loobuvad. On ju välisinvestorid nii mõnegi kiratsema kippuva ettevõtte jalule upitanud.
  Tendents on märgatav. Hiljuti tulid suured välis-osalused sisse Meediakorpi ja Postimehe kontsernidesse. Tekstiilitootja Marat müüs enamusosaluse Finn-wearile. Kuuldused levivad Fazeri huvist Kalevi, Skanska huvist Koger & Sumbergi vastu jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.