• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tänavakorvpall tulu ei too

  Praegu juba lõppeva suve jooksul toimus 15 tänavakorvpalli turniiri, 14 neist korraldas OÜ Stigmar, ühe võistluse pani püsti Adidase kaubamärki esindav AS Kolm Triipu.
  ASi Kolm Triipu tegevdirektori Indrek Valge sõnul nemad turniiridelt kasumit ei oodanud. «Võistlus on rohkem promoüritus, mille käigus reklaamitakse Adidase kaubamärki ja teisi sponsorfirmasid,» selgitab Valge.
  Valge ütlusel oli ühe turniiri eelarve ligi 900 000 krooni, millest pool tasub AS Kolm Triipu.
  «Pileteid võistlustele ei müüda, puudujääva raha saame suursponsoritelt. Lisaks laekub üht-teist osavõtutasudest ning müügiplatside rendile andmise eest,» räägib Valge.
  Tema hinnangul kulutati turniiri käigus suured summad reklaamile, palju läks raha ka esinejate tasudeks ning lauluväljaku rendile.
  Valge hinnangul on nemad ainsad tänavakorvpallivõistluste korraldajad, kellel pole võistlustega seoses otseseid majanduslikke huvisid. «Ülejäänud firmad on raha peal väljas, lisaks keskenduvad nad rohkem korvpalli kui show peale.»
  OÜ Stigmar aktsionär ja tänavakorvpalli turniirideketi korraldaja Marek Ainsam kinnitab, et suurt kasumit mängude pealt ei saa. Turniire korraldatakse koos partnerfirmadega, lõppkokkuvõttes jäävad mängud aga rohkem kohalike spordiklubide ürituseks, kes niiviisi lisaraha teenivad.
  «Meie töö on leida klubid, kes ürituse püsti panevad, raha teenime varustuse rendist ning lisaks anname klubidele nõu, kuidas üht-teist paremini organiseerida, samuti on meie ülesanne tuua lisaüritusi ning vahendada reklaami, sellega Stigmari osalus lõppeb,» sõnab Ainsam. Kasumit ei soovi Ainsam avalikustada, tema sõnul ei ületa 14 turniiri eelarve miljonit krooni.
  Ateena Panathinaikose, Kalevi ja Eesti koondise endise võtmemängija Tiit Soku hinnangul on tänavakorvpallivõistlused igati toredad üritused. «Sõltumatu kriitiku ja mureliku lapsevanemana hinnates võiks võistluste korraldus olla siiski veidi kiirem ja läbimõeldum,» arvustab Sokk.
  Tema sõnul algasid mõne alagrupi mängud alles pool kolm päeval, halbade ilmade korral on nii pikk ooteaeg lastele nuhtluseks. «Lisaks võiksid korraldajad asfaldi puhtaks pühkida, sest tolmuse platsi tõttu oli kukkumisi ning kriime liiga palju,» arvab korvpalliäss.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.