• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülemaailmne seisak tulekul

  Jaapan on juba seisakus. Hiina sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvu aeglustumine võib sundida valitsust valuutat devalveerima. Paljud väiksemad Aasia riigid kogevad suurimat majanduskriisi viimase poolsajandi jooksul. Vene rubla on vabas languses. Järgmine kriisipiirkond võib olla Ladina-Ameerika. Ka New Yorgi börs on hakanud vappuma. Kui palju on veel vaja halbu uudiseid, et lennuk nina ees maha sööstaks, küsib The Economist.
  Osa analüütikute seisukoha järgi on seisak juba käes. Selle aasta maailma majanduskasvuks ennustatakse alla 2%, mis on sama kui 1991. a ja veidike rohkem kui 1982. ja 1875. a, mis kõik on olnud ülemaailmse majandusseisaku aastad. Nonde aastate eripäraks oli see, et taandolukorras olid tööstuslikult arenenud riigid, samal ajal kui arenguriikides majanduskasv jätkus. Nüüd on hädas just arenevad turud. Kui ka USA ja Lääne-Euroopa majanduskasv peaks aeglustuma, ongi käes rahuaja suurim kriis 1930. aastate depressioonist peale.
  Nüüd, kui finantskriisid on hakanud levima ühest arenguriigist teise, on üleilmse seisaku oht järsult suurenenud. Kriitiline on see, mis juhtub USAs, kes annab viiendiku maailma kogutoodangust. Seni on Aasia mõju olnud USA-le soodus: odavad impordihinnad ja tugev dollar on aidanud inflatsiooni madalal hoida. Aga ekspordi vähenemine ja suurenev import lisavad USA jooksevkonto puudujääki.
  Praegu, mil kapital jookseb arenevatelt turgudelt USA pankadesse ja väärtpaberiturule, on defitsiiti hõlpus katta. Aga mis siis, kui välisinvestorid asuvad Wall Streetilt raha välja tõmbama? TE-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.