EstIB-Talinvest läheb laiali
Investeerimispank ja Talinvest loovad eraldi varahaldusfirmad

03. september 1998, 00:00

ASi Talinvest nõukogu esimees Jaak Roosipuu ütles eile, et kuna EstIB-Talinvesti praegused omanikud Investeerimispank ja Talinvest tegelevad aktiivselt investeerimistegevusega ja on seetõttu konkureerivad institutsioonid, muutub ühise varahaldusfirma omamine pikas perspektiivis problemaatiliseks. Mõlemad tahaksid omada täielikult endale kuuluvat varahaldusfirmat, selgitas ta.

Roosipuu kinnitas, et EstIB-Talinvestis on loodud omaette töögrupid, kes töötavad lahutamisprotsessi kallal.

Investeerimispanga asepresident Kalle Norberg ütles, et konkreetsemates otsustes loodetakse selgusele jõuda kahe nädala jooksul.

Norberg tunnistas, et EstIB-Talinvesti meeskonnas on teatavad jagunemised juba toimunud. Kuigi klienditeenindus ja raamatupidamine on kõik veel firma peakontoris Müürivahe tänaval, on osa töötajaid kolinud Narva maanteele EstIBi ruumidesse. «Osa tugifunktsioone, mis peavad tulevikus pangaga rohkem ühinema, on meile juba lähemale kolinud,» lausus ta.

EstIB-Talinvest Varahalduse tegevdirektor Sten Soosaar ütles, et EstIB-Talinvesti omanikud peaks lähinädalail tingimustes kokku leppima ning seejärel saab rääkida täpsemalt ka investeerimisfondide edasistest arenguplaanidest.

Lähtudes fondituru praegusest raskest olukorrast, ei hakata aga kindlasti Soosaare sõnul aktsiaturule ning hoiustesse ja võlakirjadesse investeerivaid fonde dubleerima, pigem jagunevad need uute omanike vahel.

EstIB-Talinvesti juhatuse liige Johann Sulling rääkis, et fondide praegustel investoritel ei ole põhjust laialimineku tõttu muret tunda. «Selle tagajärjel ei juhtu kindlasti olukorda, kus tehakse kaks poollombakat varahaldusfirmat,» lausus Sulling.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing