Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EstIB-Talinvest läheb laiali

  Investeerimispank ja Talinvest loovad eraldi varahaldusfirmad

  ASi Talinvest nõukogu esimees Jaak Roosipuu ütles eile, et kuna EstIB-Talinvesti praegused omanikud Investeerimispank ja Talinvest tegelevad aktiivselt investeerimistegevusega ja on seetõttu konkureerivad institutsioonid, muutub ühise varahaldusfirma omamine pikas perspektiivis problemaatiliseks. Mõlemad tahaksid omada täielikult endale kuuluvat varahaldusfirmat, selgitas ta.
  Roosipuu kinnitas, et EstIB-Talinvestis on loodud omaette töögrupid, kes töötavad lahutamisprotsessi kallal.
  Investeerimispanga asepresident Kalle Norberg ütles, et konkreetsemates otsustes loodetakse selgusele jõuda kahe nädala jooksul.
  Norberg tunnistas, et EstIB-Talinvesti meeskonnas on teatavad jagunemised juba toimunud. Kuigi klienditeenindus ja raamatupidamine on kõik veel firma peakontoris Müürivahe tänaval, on osa töötajaid kolinud Narva maanteele EstIBi ruumidesse. «Osa tugifunktsioone, mis peavad tulevikus pangaga rohkem ühinema, on meile juba lähemale kolinud,» lausus ta.
  EstIB-Talinvest Varahalduse tegevdirektor Sten Soosaar ütles, et EstIB-Talinvesti omanikud peaks lähinädalail tingimustes kokku leppima ning seejärel saab rääkida täpsemalt ka investeerimisfondide edasistest arenguplaanidest.
  Lähtudes fondituru praegusest raskest olukorrast, ei hakata aga kindlasti Soosaare sõnul aktsiaturule ning hoiustesse ja võlakirjadesse investeerivaid fonde dubleerima, pigem jagunevad need uute omanike vahel.
  EstIB-Talinvesti juhatuse liige Johann Sulling rääkis, et fondide praegustel investoritel ei ole põhjust laialimineku tõttu muret tunda. «Selle tagajärjel ei juhtu kindlasti olukorda, kus tehakse kaks poollombakat varahaldusfirmat,» lausus Sulling.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Soome ja Rootsi said NATO liitumisprotokollile allkirjad, algab ratifitseerimiste ralli
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.
NATO liikmesriikide saadikud allkirjastasid Soome ja Rootsi liitumisprotokollid. See on viimane samm enne parlamentide heakskiitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.