• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EstIB-Talinvest läheb laiali

  Investeerimispank ja Talinvest loovad eraldi varahaldusfirmad

  ASi Talinvest nõukogu esimees Jaak Roosipuu ütles eile, et kuna EstIB-Talinvesti praegused omanikud Investeerimispank ja Talinvest tegelevad aktiivselt investeerimistegevusega ja on seetõttu konkureerivad institutsioonid, muutub ühise varahaldusfirma omamine pikas perspektiivis problemaatiliseks. Mõlemad tahaksid omada täielikult endale kuuluvat varahaldusfirmat, selgitas ta.
  Roosipuu kinnitas, et EstIB-Talinvestis on loodud omaette töögrupid, kes töötavad lahutamisprotsessi kallal.
  Investeerimispanga asepresident Kalle Norberg ütles, et konkreetsemates otsustes loodetakse selgusele jõuda kahe nädala jooksul.
  Norberg tunnistas, et EstIB-Talinvesti meeskonnas on teatavad jagunemised juba toimunud. Kuigi klienditeenindus ja raamatupidamine on kõik veel firma peakontoris Müürivahe tänaval, on osa töötajaid kolinud Narva maanteele EstIBi ruumidesse. «Osa tugifunktsioone, mis peavad tulevikus pangaga rohkem ühinema, on meile juba lähemale kolinud,» lausus ta.
  EstIB-Talinvest Varahalduse tegevdirektor Sten Soosaar ütles, et EstIB-Talinvesti omanikud peaks lähinädalail tingimustes kokku leppima ning seejärel saab rääkida täpsemalt ka investeerimisfondide edasistest arenguplaanidest.
  Lähtudes fondituru praegusest raskest olukorrast, ei hakata aga kindlasti Soosaare sõnul aktsiaturule ning hoiustesse ja võlakirjadesse investeerivaid fonde dubleerima, pigem jagunevad need uute omanike vahel.
  EstIB-Talinvesti juhatuse liige Johann Sulling rääkis, et fondide praegustel investoritel ei ole põhjust laialimineku tõttu muret tunda. «Selle tagajärjel ei juhtu kindlasti olukorda, kus tehakse kaks poollombakat varahaldusfirmat,» lausus Sulling.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.